Γαλοπούλα γεμιστή με τυριά και σπανάκι

2014-12-22
gemisi-galopoulas-me-turia
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:50 h
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε την τέλεια γαλοπούλα γεμιστή με τυριά και σπανάκι στα τραπέζια κατα την περίοδο των γιορτών. Αυτή η συνταγή είναι πρωτότυπη και σίγουρα θα εκπλήξει ευχάριστα σε σχέση με τις κλασικές γεμίσεις με κάστανα και συκωτάκια. Βάλτε όλα την αγάπη και το μεράκι σας και μεγαλουργήστε φτιάχνοντας αυτή την συνταγή!

Υλικά

  • Για 7-8 κιλά γαλοπούλα
  • Ελαιόλαδο
  • Θαλασσινό αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 400 γρ.τυρί ρικότα
  • 100 γρ γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • 50 γρ. σπανάκι
  • 180 γρ σταφίδες μουλιασμένες σε ζεστό νερό για 5 λεπτά
  • 150 γρ. βούτυρο ανάλατο σε κυβάκια
  • 2 κουτ.σ. θυμάρι
  • 2 κουτ.σ. μαιντανός ψιλοκομμένος
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200C

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και αποσύρω απο την φωτιά

Βήμα 3

Ρίχνω το σπανάκι για 3 λεπτά σε νερό που βράζει

Βήμα 4

Σουρώνω, βάζω κάτω απο κρύο νερό και το πιέζω με τις παλάμες μου για να το στραγγίξω απο το νερό

Βήμα 5

Κόβω σε μεγάλα κομμάτια

Βήμα 6

Σε ενα μπωλ αναμιγνύω τα κρεμμύδια με το σπανάκι, την ρικότα, την γραβιέρα, τα μυρωδικά, τις σταφίδες και το βούτυρο

Βήμα 7

Προσθέτω τα αυγά, αλατοπίπερο και ανακατεύω καλά

Βήμα 8

Αλετοπιπερώνω την γαλοπούλα και την αλείφω με λάδι μέσα έξω

Βήμα 9

Βάζω την γέμιση μέσα στην γαλοπούλα και ψήνω για μισή ώρα στους 200C, μια ώρα στους 150C και 20 λεπτά στους 50C

Βήμα 10

Η γαλοπούλα γεμιστή με τυριά και σπανάκι είναι έτοιμη

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή