Γέμιση γαλοπούλας τέλεια με πλιγούρι και βερύκοκα για τους γαστρονόμους

2014-12-12
gemisi-galopoylas-me-pligouri
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εύκολη συνταγή για να φτιάξετε γέμιση γαλοπούλας τέλεια με πλιγούρι και βερύκοκα για τους γαστρονόμους και να ξεφύγετε απο την κλασική λύση του ρυζιού. Το πλιγούρι είναι αλεσμένο σιτάρι, πολλές φορές προβρασμένο, πολύ νόστιμο και υγιεινό αφού περιέχει τον φλοιό του σιταριού.Ο συνδυασμός του με τα αποξηραμένα φρούτα και την γαλοπούλα είναι εκρηκτικός. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 1 ½ κούπα πλιγούρι
  • 3 μέτρια κρεμμύδια σε κυβάκια
  • 2 καρότα σε κυβάκια
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κούπα αποξηραμένα βερύκοκα σε κυβάκια
  • 1 κούπα σταφίδες
  • ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 1 κούπα χονδροαλεσμένα καρύδια
  • ¼ κούπα χυμό πορτοκάλι
  • ½ κουτ.γλ. κύμινο
  • ½ κουτ.γλ. κόλιανδρο
  • Μια πρέζα γαρύφαλλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε το πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία

Βήμα 2

Σε ενα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο

Βήμα 3

Προσθέτουμε τα καρύδια, τα βερύκοκα, τις σταφίδες, τα μπαχαρικά

Βήμα 4

Προσθέτουμε τον ζωμό και βράζουμε για 5- 10 λεπτά

Βήμα 5

Σε ενα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το πλιγούρι, το μίγμα με τα καρύδια και τα λαχανικά και τον χυμό πορτοκαλιού

Βήμα 6

Γεμίζουμε μια μεγάλη γαλοπούλα και ψήνουμε για τον χρόνο που χρειάζεται

Βήμα 7

Η γέμιση γαλοπούλας τέλεια με πλιγούρι και βερύκοκα για τους γαστρονόμους είναι έτοιμη

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή