Γέμιση γαλοπούλας τέλεια με φρούτα και ψωμί στο φούρνο

2014-12-21
gemisi-galopoulas-me-frouta
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια διαφορετική συνταγή για γέμιση γαλοπούλας τέλεια με φρούτα και ψωμί στο φούρνο που θα εντυπωσιάσει με την πρωτοτυπία της. Είναι δροσερή, ελαφριά και θα συνοδεύσει ιδανικά την γαλοπούλα σας ή οποιοδήποτε άλλο κρέας. Η συνήθης των χριστουγεννιάτικων τραπεζιών, γλυκιά γέμιση σε μια εκδοχή που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Υλικά

  • 1 κούπα σέλερι σε φέτες
  • 2 κούπες κρεμμύδια σε κυβάκια
  • 2 κούπες μήλο σε κυβάκια
  • ½ κούπα καρύδια
  • ½ κούπα αχλάδι σε κυβάκια
  • 1 κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • Μαιντανό ψιλοκομμένο
  • ½ κούπα βούτυρο ανάλατο
  • ¾ κούπας αποξηραμένα κράνμπερις ή σταφίδες ή και τα δυο
  • 1 φρατζόλα ιταλικό ψωμί σε κυβάκια
  • 1 κουτ.σ. θυμάρι
  • Αλάτι/ πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα κράνμπερις και τις σταφίδες σε ζετό νερό για 10 λεπτά

Βήμα 2

Σε ενα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι αφήνοντας να μαγειρευτούν για 5 λεπτά περίπου

Βήμα 3

Ρίχνουμε το θυμάρι, το αλατοπίπερο και περιμένουμε να μαλακώσουν

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα μήλα και το αχλάδι και ψήνουμε για 2 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας απαλά

Βήμα 5

Μεταφέρουμε σε ενα μπωλ και ρίχνουμε το ψωμί, τα κράνμπερις και τις σταφίδες, τον μαιντανο, τα καρύδια και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 6

Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε ελαφρά ενα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα την γέμιση

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 200C για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα το πάνω μέρος και σερβίρουμε ζεστό

Βήμα 9

Η γέμιση γαλοπούλας με φρούτα και ψωμί στο φούρνο είναι έτοιμη

 

Tips

Αντικαταστήστε τον ζωμό κοτόπουλο με λαχανικών και θα χαρούν και οι χορτοφάγοι φίλοι σας

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή