Γέμιση για κρέπες αλμυρές με σπανάκι, μανιτάρια και τυρί ρικότα

2015-01-12
zumi-almuri-gia-krepes-me-spanaki
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια πολύ γευστική συνταγή για να φτιάξετε γέμιση για κρέπες αλμυρές με σπανάκι, μανιτάρια και τυρί ρικότα που θα σας κάνει να αγαπήσετε το σπανάκι. Μεγάλοι και παιδιά θα ξετρελαθούν για αυτή την πολύ θρεπτική και πεντανόστιμη συνταγή! Απλό και εντυπωσιακό , ενώ δεν χρειάζεται επιπλέον ψήσιμο στο φούρνο, γλιτώνοντάς σας χρόνο. Θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν έχετε καλεσμένους, αλλά είναι ιδανικό και ως ένα ξεχωριστό δείπνο με την οικογένεια! Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη συνταγή και θα τη λατρέψετε!

Υλικά

  • 250 γρ. ξεπαγωμένο ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 150γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 200 γραμμάρια ρικότα
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 800 γρ. μίγμα για κρέπες

Διαδικασία

Βήμα 1

Με τα χέρια στραγγίζουμε το σπανάκι από τα επιπλέον υγρά του.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα σπανάκι, τα μισά κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, για 5’ ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια

Βήμα 3

Προσθέτετουμε τη ρικότα και το γάλα, ανακατεύοντας για ακόμη 2-3 λεπτά

Βήμα 4

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά

Βήμα 5

Παρασκευάζουμε τις κρέπεςσύμφωνα με τη συνταγή και μετά αφού τις διπλώσουμε στη μέση, μοιράζουμε τη γέμιση και τις διπλώνουμε πάλι

Βήμα 6

Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμυδάκια και σερβίρουμε αμέσως

Βήμα 7

Η γέμιση για κρέπες αλμυρές με σπανάκι, μανιτάρια και τυρί ρικότα είναι έτοιμες

 

Tips

Αν θέλετε προσθέστε ψιλοκομμένο ζαμπόν στη γέμιση
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα μανιτάρια πορτομπέλλο με μανιτάρια της αρεσκείας σας

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή