Γέμιση για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, αλμυρή με χοιρινό λουκάνικο

2014-12-09
gemisi-galopoulas-me-xoirino-loukaniko
  • Σερβίρεις : 10-12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή για να φτιάξετε γέμιση για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, αλμυρή με χοιρινό λουκάνικο και να συνοδεύσετε το κρέας στο γιορτινό τραπέζι σας. Το μήλο σπάει αρκετά την λιπαρότητα του λουκάνικου και ισορροπεί το πιάτο με την οξύτητά του. Φτιάξτε αυτή την συνταγή και βγείτε ασπροπρόσωποι την νύχτα του ρεβεγιόν!

Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 φρατζόλα καλαμποκόψωμο σε κύβους
  • 3 χοιρινά λουκάνικα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλερι σε φέτες
  • 1 κουτ.σ. θυμάρι
  • 1 κουτ.σ. φασκόμηλο
  • 1 κούπα χονδροκομμένα καρύδια
  • 3 πράσινα μήλα μεσαία σε κύβους

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τους κύβους του ψωμιού σε ενα ταψί στον φούρνο και τα ψήνουμε μέχρι να αποξηρανθούν και να χρυσίσουν

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τους κύβους ψωμιού, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο

Βήμα 3

Σε ενα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε το λουκάνικο κομμένο σε φέτες μέχρι να ψηθεί ελαφρά και το βάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξει

Βήμα 4

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το θυμάρι και το φασκόμηλο μέχρι να γίνει διάφανο το κρεμμύδι

Βήμα 5

Προσθέτουμε στο τηγάνι τα καρύδια και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα

Βήμα 6

Προσθέτουμε το μήλο και τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό ακόμα

Βήμα 7

Ανακατεύουμε το μίγμα με το ψωμί και γεμίζουμε την γαλοπούλα, ψήνοντάς την ως συνήθως

Βήμα 8

Η γέμιση για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα, αλμυρή με χοιρινό λουκάνικο είναι έτοιμη

 

Tips

Γαρνίρετε με φρέσκο θυμάρι

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή