Γίγαντες με κρούστα από την Αργυρώ

2014-04-25
Γιγαντες με κρουστα αργυρω
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Οι γίγαντες με κρούστα από την Αργυρώ είναι μια τέλεια συνταγή που γίνεται εύκολα και είναι φυσικά πάρα πολύ νόστιμη!

Υλικά

  • 500 γρ. γίγαντες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 1 κονσέρνα ντοματάκια
  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο καθαρισμένο
  • ¼ ματσάκι μαϊντανό
  • ¼ ματσάκι άνιθο
  • 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  • Σόδα μαγειρικής

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τους γίγαντες από την προηγούμενη μέρα σε νερό με λίγη μαγειρική σόδα

Βήμα 2

Τους ξεπλένουμε καλά και τους στραγγίζουμε

Βήμα 3

Σε μια κατσαρόλα και σε δυνατή φωτιά βάζουμε μπόλικο νερό και ρίχνουμε τους γίγαντες

Βήμα 4

Όταν πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά

Βήμα 5

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο

Βήμα 6

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σέλερι και το φρέσκο κρεμμύδι

Βήμα 7

Προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και νερό

Βήμα 8

Μεταφέρουμε σε ταψί και προσθέτουμε το σπανάκι και το ελαιόλαδο

Βήμα 9

Ψήνουμε στους 200c για 40 λεπτά

Βήμα 10

Αλέθουμε το μπαγιάτικο ψωμί στο μπλέντερ

Βήμα 11

Αλέθουμε και το λουκάνικο στο μπλέντερ να γίνει κιμάς

Βήμα 12

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε τα ψίχουλα και το λουκάνικο

Βήμα 13

Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο φαγητό

Βήμα 14

Ψήνουμε στους 230 για 10 λεπτά

Βήμα 15

Οι γίγαντες με κρούστα από την Αργυρώ είναι έτοιμοι!

 

Tips

  • Σέρβιρε με τριμμένη φέτα
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή