Γίγαντες με χταπόδι

2014-08-20
γιγαντες με χταποδι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια ωραία συνταγή για γίγαντες με χταπόδι, ένα πολύ θρεπτικό και χορταστικό πιάτο που συνδυάζει θαλασσινά με όσπρια και ειλικρινά είναι πάρα πολύ νόστιμο. Μπορείτε να τα μαγειρέψετε μαζί σε κόκκινη σάλτσα όμως αυτή η εκδοχή είναι πιο ελαφριά και οι γεύσεις πιο ευδιάκριτες. Είναι ιδανικό πιάτο και για μεζέ αλλά και για κυρίως πιάτο. Σίγουρα θα εντυπωσιάσετε!

Υλικά

  • 1 χταπόδι
  • 300 γρ. γίγαντες μουλιασμένους από την προηγούμενη μέρα
  • 1 μπουκάλι λευκό κρασί
  • 2 φλιτζ. γλυκό κρασί
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κούπες σπανάκι
  • 2 κουτ.γλ. ξύδι
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 1 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κλων. δενδρολίβανο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το κρασί με το δενδρολίβανο και ρίχνουμε το χταπόδι

Βήμα 2

Βράζουμε το χταπόδι για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει

Βήμα 3

Το κόβουμε σε μερίδες

Βήμα 4

Βράζουμε τους γίγαντες σε νερό μαζί με το κρεμμύδι, τα δαφνόφυλλα και αλάτι

Βήμα 5

Όταν μαλακώσουν τους βάζουμε σε πιάτο μαζί με το χταπόδι

Βήμα 6

Γαρνίρουμε με χυμό, σπανάκι, ελαιόλαδο, μαϊντανό και ξύδι

Βήμα 7

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε

Βήμα 8

Οι γίγαντες με χταπόδι είναι έτοιμοι

 

Tips

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή