Γίδα βραστή παραδοσιακή με τραχανά

2016-01-20
Γίδα με τραχανά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Η παρακάτω συνταγή απευθύνεται σε όσους λατρεύουν τις σούπες όλων των ειδών και κυρίως εκείνες που συνδυάζουν υπέροχα παραδοσιακά υλικά όπως τον ξινό τραχανά ή την γίδα με κάθε λογής λαχανικά, χαρίζοντας μας ένα απίθανα γευστικό αποτέλεσμα που δεν μπορεί παρά να αφήσει μικρούς και μεγάλους ικανοποιημένους. Τέτοια λοιπόν είναι και η πρόταση μου για γίδα με τραχανά, μία υπέροχη λαχταριστή σουπίτσα ιδανική για τις κρύες ημέρες του χειμώνα, άκρως θρεπτική και νόστιμη που φτιάχνεται εύκολα και σερβίρετε ζεστή με μπόλικο λεμόνι και πιπέρι. Το μόνο χρονοβόρο σε σχέση με τη συνταγή μας είναι το βράσιμο της γίδας το οποίο απαιτεί δύο ώρες περίπου αλλά το ζουμάκι που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα για τη σούπα μας να είστε σίγουροι ότι θα δώσει τέτοια ένταση και γεύση στο φαγητό μας που θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Ο τραχανάς ταιριάζει τέλεια με όλα τα υπόλοιπα υλικά που απαιτούνται για το πιάτο μας για αυτό και θα σας συνιστούσα να μην τον αντικαταστήσετε με ρύζι, κριθαράκι ή οτιδήποτε άλλο. Φτιάξτε λοιπόν ατόφια τη σούπα αυτή και στείλτε μου τις εντυπώσεις σας μέσα από το χώρο που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό γίδα
  • 500 γραμ. τραχανά ξινό
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • αλατοπίπερο
  • μπαχάρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ξεκινάμε τη συνταγή μας βράζοντας τη γίδα σε μία κατσαρόλα για περίπου 2 ώρες, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται.

Βήμα 2

Αφού βράσει η γίδα μας σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και αφού χρυσαφίσει ρίχνουμε τον τραχανά και τη ντομάτα τριμμένη.

Βήμα 3

Τέλος προσθέτουμε το ζωμό από τη γίδα και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά.

Βήμα 4

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα σούπας με κομμάτια από τη γίδα που βράσαμε ξεχωριστά.

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή