Γαλέος λαδορίγανη φρέσκος τηγανιτός σε μαρινάδα

2015-03-21
γαλέος λαδοριγανη
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε γαλέο λαδορίγανη φρέσκο τηγανιτό σε μαρινάδα, ένα πιάτο που αναδεικνύει τέλεια τη νοστιμιά του ψαριού αφού το συνδυάζει με υλικά που προσθέτουν άρωμα και γεύση αλλά δεν καλύπτουν τη γεύση του. Δοκιμάστε το και σίγουρα θα ενθουσιαστείτε!

Υλικά

  • 1,5 κιλό γαλέος σε μερίδες
  • Μισή κούπα χυμός λεμόνι
  • Μισή κουτ.σούπας ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 3 σκελ.σκόρδο ψιλοκομμένες
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε το ψαρί και σκουπίζουμε καλά

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και τον βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό λεμονιού

Βήμα 3

Αφήνουμε να μαριναριστεί για μισή ώρα

Βήμα 4

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο

Βήμα 5

Ρίχνουμε τον γαλέο και τον χυμό μαζί με μισή κούπα νερό

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και σερβίρουμε

Βήμα 8

Ο γαλέος λαδορίγανη είναι έτοιμος

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή