Γαλέος λεμονάτος της γιαγιάς

2014-03-19
Γαλέος λεμονάτος
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 50m

Είναι παλιά συνταγή της γιαγιάς, πολύ νόστιμη και πικάντικη. Φτιάξε την παραδοσιακή και εξαιρετικά νόστιμη και υγιεινή πρόταση για τον γαλέο λεμονάτο και γράψε μου τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό γαλέος
  • 450 γραμ. λάδι
  • 450 γραμ. νερό
  • 2 κεφάλια σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • πιπέρι καγιέν
  • χυμός ενός λεμονιού
  • αλάτι ανάλογο
  • κεφαλοτύρι 6-8 κομμάτια (να είναι λίγο χοντρά)

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε σε κατσαρόλα, με χαμηλά τοιχώματα, το νερό, το λάδι, το ψάρι, το σκόρδο, λίγο αλάτι (γιατί είναι και το κεφαλοτύρι αλμυρό) και το μαϊντανό να βράσουν.

Βήμα 2

Όταν βράσουν, ρίχνετε το πιπέρι, το χυμό του λεμονιού, το κεφαλοτύρι και τ' αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις. (Για να δείτε αν είναι έτοιμο, βάζετε τις παλάμες σας στον ατμό και αν κολλάνε μεταξύ τους, τότε το φαγητό είναι έτοιμο).

Βήμα 3

Πρέπει να μείνει μόνο με τη σάλτσα του.

Βήμα 4

Ο γαλέος λεμονάτος είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή