Γαλέος στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας με κρεμμύδι

2014-03-09
Γαλέος στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 45m

Μια παραδοσιακή και πολύ γευστική συνταγή για να φτιάξεις γαλέο στην κατσαρόλα θα βρεις παρακάτω. Εγώ τον έφτιαξα με σάλτσα ντομάτας και κρεμμύδι αλλά μπορείς να τον δοκιμάσεις και είναι εξίσου γευστικός και πιο θρεπτικός, προσθέτοντας σάλτσα αυγολέμονου αντί για ντομάτα.

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό γαλέο
  • 750 γραμ. κρεμμύδια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού λάδι
  • 4 ντομάτες ώριμες ή 3 αυγά και 3 λεμόνια
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το γαλέο, τον κόβουμε φέτες, τον αλατίζουμε και τον βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσει.

Βήμα 2

Όταν στραγγίσει, χτυπάμε το ένα φλυτζάνι λάδι με τα 2 λεμόνια, το περιχύνουμε με αυτό και το αφήνουμε μισή ώρα για να μαλακώσει.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στην κατσαρόλα και τα βράζουμε με ένα ποτήρι νερό, χωρίς να κοκκινίσουν. Αραδιάζουμε τότε τις φέτες του ψαριού, τις πασπαλίζουμε με πιπέρι, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και μισό ποτήρι νερό και αφήνουμε το ψάρι να σιγοβράζει μισή ώρα.

Βήμα 4

Όταν μείνει μόνο με το λαδάκι του, καθαρίζουμε τις ντομάτες από τις φλούδες και τους σπόρους, τις κόβουμε ψιλές φετούλες και τις προσθέτουμε.

Βήμα 5

Αφήνουμε λίγο ακόμα να βράσει με τη ντομάτα και σβήνουμε τη φωτιά.

Βήμα 6

Μπορούμε αντί ντομάτες να ετοιμάσουμε αυγολέμονο και να περιχύσουμε το ψάρι.

Βήμα 7

Ο γαλέος στην κατσαρόλα με σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμος για να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή