Γαλακτομπούρεκο με βανίλια και βούτυρο Κέρκυρας της Γεωργίας

2015-03-28
Γαλακτομπούρεκο με βανίλια και βούτυρο Κέρκυρας της Γεωργίας
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:05 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου παρουσιάζω μια καταπληκτική πρόταση για να φτιάξεις γαλακτομπούρεκο με βανίλια και βούτυρο Κέρκυρας της Γεωργίας της κολλητής της ξαδέρφης μου που είναι από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Η πρόταση αυτή είναι μια θα έλεγα από τις κλασικές συνταγές με γαλακτομπούρεκο καθώς περιέχει όλα τα βασικά υλικά, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτά το σιμιγδάλι και τη βανίλια και φυσικά το φύλλο που σε αυτή τη συνταγή είναι πολίτικο. Χρησιμοποιεί φρέσκο χωριάτικο βούτυρο από την Κέρκυρα και επίσης κρόκους αυγού, που κάνει την συνταγή να μην είναι η πιο ελαφριά που έχεις δοκιμάσει αλλά σίγουρα ιδιαίτερα νόστιμη. Αν έχεις αυτά τα υλικά μην το πολυσκέφτεσαι και δοκίμασε να φτιάξεις αυτή την πρόταση και πες μου πως σου φάνηκε στα σχόλια παρακάτω στην σελίδα.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 6 φλιτζάνες γάλα
  • 1 φλιτζάνα βούτυρο γάλακτος
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1 κιλό φύλλο έτοιμο ή φτιαγμένο στο σπίτι
  • 1 σωληνάκι βανίλια άρωμα
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνες ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνα νερό
  • 1 κουταλιά λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Μέσα στην κατσαρόλα δουλεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι.

Βήμα 2

Ρίχνουμε λίγο λίγο το γάλα ανακατεύοντας διαρκώς και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα ώσπου να πήξει η κρέμα.

Βήμα 3

Στο τέλος, ρίχνουμε τη βανίλια.

Βήμα 4

Στρώνουμε σε ταψί βουτυρωμένο τα μισά φύλλα από κάτω, βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.

Βήμα 5

Στρώνουμε την κρέμα στη μέση και από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, πάλι βουτυρωμένα ένα ένα.

Βήμα 6

Κλείνουμε καλά τα φύλλα γύρω γύρω για να μη φύγει η κρέμα, ρίχνουμε όλο το βούτυρο από πάνω (αν περίσσεψε), χαράζουμε το γαλακτομπούρεκο σε λουρίδες και το βάζουμε στο φούρνο.

Βήμα 7

Ψήνουμε 3/4 της ώρας, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια.

Βήμα 8

Το αφήνουμε να κρυώσει και το σιροπιάζουμε με το σιρόπι που βράζουμε 5 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή