Γαλακτομπούρεκο με ριζάλευρο, ανθόνερο και σιμιγδάλι

2015-09-29
galaktompoyreko-me-ryzaleuro-kai-simigdali
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:10 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια από τις κλασικές και αγαπημένες συνταγές με γαλακτομπούρεκο θα βρεις παρακάτω. Είναι ένα από τα γλυκά που έχουν μια δόση δυσκολίας αλλά που λατρεύονται όσο λίγα. Εμείς σας παραθέτούμε μία εύκολη και γρήγορη έκδοση του αγαπημένου μας σιροπιαστού γλυκού με ριζάλευρο, ανθόνερο και σιμιγδάλι εξίσου απολαυτική και νόστιμη. Η συνταγή πατάει σε αυτά τα υλικά και χρησιμοποιεί κλασικά γλυκαντικά που δίνουν μια νοστιμότατη γεύση όπως η βανίλια, το λεμόνι, το γαρύφαλλο και η κανέλα που τα τελευταία είναι μέρος από το σιρόπι που λούζει το γλυκό μας. Δοκιμάστε να την μαγειρέψετε και σερβίρετε το μετά από το βραδινό ή το μεσημεριανό σας γεύμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 φλυτζάνι ρυζάλευρο
  • 1/2 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 250 γρ βούτυρο
  • 3 λίτρα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 6 αυγά
  • Για το σιρόπι:
  • 1 λεμόνι τη φλούδα του
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • 5 γαρύφαλλα
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 2 κ.σ. ανθόνερο
  • 3 ποτήρια ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Για να φτίαξουμε τη κρέμα:

Βήμα 2

Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατεύουμε το γάλα και τη ζάχαρη και μόλις βράσει ρίχνουμε το σιμιγδάλη και το ρυζάλευρο και τα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βήμα 3

Κατεβάζουμε από τη φωτία την κατσαρόλα και ρίχνουμε τη βανίλια και μία κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Έπειτα χτυπάμε και ρίχνουμε τους κρόκους στην κρέμα συνεχίζοντας να ανακατεύουμε δυνατά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.

Βήμα 5

Χτυπάμε τα ασπράδια ώστε να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε κ αυτά στην κρέμα.

Βήμα 6

Παίρνουμε ένα ταψί και αφού το βουτυρώσουμε στρώνουμε τα μίσα φύλλα και τα βουτυρώνουμε και αυτά ένα ένα και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω. Στη σύνεχεια σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα την κρέμα αφού βουτυρωθούν και αυτά.

Βήμα 7

Προσπαθούμε να χαράξουμε το γλυκό χωρίς να τρυπήσουν τα κατω φύλλα.

Βήμα 8

Έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 170 βαθμούς και το ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο

Βήμα 9

Για το σιρόπι:

Βήμα 10

Βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Βήμα 11

Τέλος το στραγγίζουμε, και μόλις βγάλουμε το γαλακτομπούρεκο από το φούρνο το περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή