Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι ψιλό και πολίτικο φύλλο της Αγνής

2015-03-30
Γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι ψιλό και πολίτικο φύλλο της Αγνής
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:05 h
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Μια καταπληκτική και πάρα πολύ γευστική συνταγή για γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι ψιλό και πολίτικο φύλλο της Αγνής θα βρεις παρακάτω και πιστεύω ότι είναι η πιο νόστιμη από τις διάφορες προτάσεις για γαλακτομπούρεκο που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας. Περιέχει ψιλό σιμιγδάλι και βανίλιες και μπαίνει ανέμσα σε ένα νόστιμο πολίτικο φύλλο και το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού με λίγα και απλά υλικά είναι φανταστικό. Σου προτείνω χωρίς καμία επιφύλαξη να φτιάξεις την συνταγή αυτή και για όποια ερώτηση ή διευκρίνηση θέλεις να μου κάνεις, είμαι στη διάθεση σου αρκεί να την στείλεις σαν σχόλιο στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • μισό κιλό φύλλο λεπτό
  • 3 μπουκάλια γάλα
  • 6 αυγά
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 210 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια (άρωμα)
  • 250 γραμ. βούτυρο γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε σε κατσαρόλα τα αυγά ολόκληρα με τη μισή ζάχαρη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο ακόμη.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 4

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα για να μη σβωλιάσει.

Βήμα 5

Μόλις πάρει μία πρώτη βράση, κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά και ρίχνουμε τη βανίλια.

Βήμα 6

Ανακατεύουμε λιγάκι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να μην πιάσει κρούστα.

Βήμα 7

Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ταψί Νο 34.

Βήμα 8

Στρώνουμε τα μισά φύλλα από κάτω (βουτυρωμένα ένα ένα) και ρίχνουμε το μίγμα.

Βήμα 9

Γυρίζουμε τα φύλλα αφού κόψουμε λίγο τις άκρες.

Βήμα 10

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα κόψουμε 1 πόντο μεγαλύτερα από το ταψί.

Βήμα 11

Τα περνάμε λίγο από κάτω και κόβουμε το γλυκό σε λουρίδες έξι πόντων.

Βήμα 12

Ρίχνουμε όλο το βούτυρο από πάνω και το ραντίζουμε με λίγο νερό.

Βήμα 13

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μία ώρα.

Βήμα 14

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Βήμα 15

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:

Βήμα 16

Βάζουμε σε κατσαρόλα την υπόλοιπη μισή ζάχαρη και ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 17

Τα βράζουμε 10 λεπτά, ωσότου δέσει το σιρόπι.

Βήμα 18

Στο τέλος προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.

Βήμα 19

Σιροπιάζουμε το γλυκό χωρίς καθόλου να το σκεπάσουμε.

Βήμα 20

Πρέπει η κρούστα του να καραμελώσει λίγο.

Βήμα 21

Τότε θεωρείται επιτυχημένο.

Αν έφτιαξες το γαλακτομπούρεκο με σιμιγδάλι, στείλε μας τις εντυπώσεις σου για την συνταγή παρακάτω.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή