Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα στην κρέμα και με φύλλο κρούστας

2015-09-24
galaktompoureko-me-sokolata
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια από τις πιο διαφορετικές και ιδιαίτερες συνταγές με γαλακτομπούρεκο που είναι μια πρόταση που την ετοιμάζω στα παιδιά μου καθώς προσθέτω σοκολάτα μέσα στην κρέμα και το ετοιμάζω με φύλλο κρούστας. Είναι μια πρωτότυπη πρόταση για το αγαπημένο σιροπιαστό σε όλους μας γλυκό, σε συνδυασμό με την αγαπημένη μας σοκολάτα. Ένας συνδυασμός εύκολος και γρήγορος που σίγουρα θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και που σου προτείνω να τον δοκιμάσεις και να τον σερβίρεις στα παιδιά σου σαν κάποιο απογευματινό σνακ. Τα δικά μου ξετρελαίνονται. Καλή προετοιμασία και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Φύλλο κρούστας
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 βανίλια
  • 5 αυγά
  • 250 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 1 λεμόνι το ξύσμα του
  • 1 κ.γ. χυμό λεμόνι
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • 3 1/2 ποτήρια του νερού ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε ένα μπωλ και ρίχνουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.

Βήμα 2

Λιώνουμε 50 γρ από το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και σε μία άλλη ζεστάινουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνει πηχτό το μίγμα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια προσθέτουμε το μίγμα από τα αυγά, τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς και αφού γίνει μια ωράια κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά το μίγμα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 200 γρ βούτυρο καθώς και την σπασμένη κουβερτούρα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα μισά φύλλα κρούστας που βουτυρώνουμε από τα 50 γρ βούτυρο με ένα πινέλο και έπειτα ρίχνουμε το μίγμα της κρέμας πάνω από αυτά, και το καλύπτουμε το μίγμα με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας και ότι βούτυρο έχει περισσέψει το ρίχνουμε από πάνω.

Βήμα 5

Κόβουμε σε σχήμα τετράγωνο πριν μπει στο φούρνο και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Και μόλις το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 6

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά της συνταγής σε μία κατσαρόλα και το βράζουμε για 10 λεπτά. Τέλος περιχύνουμε πάνω από το γάλακτομπούρεκο που έχει κρυώσει. (Βασικό στη συνταγή ή το σιρόπι ή το γαλακτομπούρεκο να είναι το ένα ζεστό και το άλλο κρύο).

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή