Γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταίφι χωρίς κρέμα γάλακτος

2015-09-18
galaktompoureko-me-fullo-kantaifi
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μία απολαυστική συνταγή για γαλακτομπούρεκο που μπορεί να προκύψει αν ενωθεί το το γαλακτομπούρεκο με το κανταίφι, είναι το γνωστό σε όλους γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταίφι. Η συνταγή γενικά έχει πολύ απλά υλικά που συνθέτουν την γεύση της καθώς η βάση της περιέχει τα γνωστά υλικά που συνθέτουν πάντα την βάση του γαλακτομπούρεκου αλλά και στην κρέμα του, το βασικό γευστικό συστατικό είναι το πορτοκάλι με την ζάχαρη και την βανίλια. Το σιρόπι που έρχεται να λούσει το γλυκό μας πάλι σαν κύριο υλικό περιέχει το πορτοκάλι και την ζάχαρη οπότε η έμφαση σε αυτή τη συνταγή είναι μια απλή και νόστιμη γεύση της κρέμας με μια εξαιρετική υφή που δίνει το φύλλο κανταϊφι. Σου συνιστώ να την ετοιμάσεις για το απογευματινό σου σνακ ή το γλυκό μετά το κυρίως γεύμα της ημέρας σου και να μου στείλεις εντυπώσεις, σχόλια και παρατηρήσεις πάνω στην συνταγή αυτή. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για το σιρόπι:
  • 1 φλυτζάνι νερό
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη
  • Για την κρέμα:
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 1 πορτοκάλι το ξύσμα του
  • Φύλλο κανταίφι
  • 1 φλυτζάνι λιωμένο βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη και ανακαταεύουμε. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τη βανίλια.

Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους και τους ρίχνουμε στο μίγμα μαζί με το βούτυρο και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Την κρέμα την έχουμε σε χαμηλή φωτία μέχρι να πήξει ανακατεύοντας ανά διαστήματα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4

Χρειάζομαστε ένα ταψί το οποίο βουτυρώνουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε το φύλλο κανταίφι και το χωρίζουμε σε δύο μέρη.

Βήμα 5

Βρέχουμε το κανταίφι με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και το απλώνουμε στη βάση του ταψιού. Περιχύνουμε και απλώνουμε την κρέμα και από πάνω βάζουμε το υπόλοιπο κανταίφι με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο.

Βήμα 6

Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει καο το αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 7

Για το σιρόπι βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και το πορτοκάλι το οποίο κόβουμε στη μέση γαι 7-8 λεπτά.

Βήμα 8

Έπειτα περιχύνουμε το σιρόπι στο κρύο γαλακτομπουρεκό μας με φύλλο κανταίφι το κόβουμε σε μερίδες και σε 1 ώρα αφού μουσκέψει από το σιρόπι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή