Γαλατόπιτα αμυγδαλωτή Αρκαδίας γλυκιά με σιμιγδάλι, αμύγδαλα και κανέλα

2014-11-13
galatopita-arkadias
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 50m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια παραδοσιακή συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει, η γαλατόπιτα αμυγδαλωτή Αρκαδίας γλυκιά με σιμιγδάλι, αμύγδαλα και κανέλα είναι μια εξαιρετική επιλογή για απογευματινό σνακ, για γλυκό μετά από ένα εορταστικό τραπέζι αλλά και για κολατσιό στα παιδιά. Αρέσει σε όλους, είναι ελαφριά και πολύ νόστιμη. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή από την Αρκαδία και σίγουρα δεν θα μείνει ούτε κομμάτι. Καλή επιτυχία και καλή ορέξη!

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 3 αυγά
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 70 γρ. αμύγδαλα
  • 3 κουτ.σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας κανέλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 βανίλιες
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα, τη καστανή ζάχαρη και την κανέλα

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα

Βήμα 3

Ανακατεύουμε τα αυγά με τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το σιμιγδάλι

Βήμα 4

Ρίχνουμε με μια κουτάλια δυο κουταλιές από το ζεστό γάλα στο μείγμα

Βήμα 5

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε

Βήμα 6

Όταν δέσει το μείγμα αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 7

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα σε σταυρωτό σχήμα για να προεξέχουν οι άκρες

Βήμα 8

Ρίχνουμε δυο κουταλιές από το μείγμα με την κανέλα και επαναλαμβάνουμε για άλλες δυο στρώσεις φύλλων (τα βουτυρώνουμε και αυτά)

Βήμα 9

Βάζουμε την κρέμα πάνω από τα φύλλα

Βήμα 10

Χτυπάμε ένα αυγό με μια κουταλιά ζάχαρη και ρίχνουμε πάνω από την κρέμα

Βήμα 11

Γυρίζουμε τα φύλλα που προεξέχουν προς τα μέσα και μισοσκεπάζουμε την πίτα

Βήμα 12

Βουτυρώνουμε και αυτά τα φύλλα

Βήμα 13

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά

Βήμα 14

Η γαλατόπιτα αμυγδαλωτή Αρκαδίας γλυκιά με σιμιγδάλι, αμύγδαλα και κανέλα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Τρώγεται κρύα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή