Γαλατόπιτα Βόλου με μαύρη ζάχαρη, αλεύρι και σιμιγδάλι

2014-11-08
γαλατοπιτα βολου
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξετε μια παραδοσιακή γαλατόπιτα Βόλου με μαύρη ζάχαρη, αλεύρι και σιμιγδάλι, μια πολύ νόστιμη πίτα που αρέσει σε όλους. Σερβίρεται μετά το φαγητό σαν γλυκό αλλά και σαν απογευματινό σνακ. Τα παιδιά σίγουρα θα την λατρέψουν αλλά και οι καλεσμένοι σας. Δεν θέλει πολύ κόπο όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πίτες και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο
  • 2 λίτρα γάλα
  • 3 αυγά
  • 4 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 4 κουτ.σούπας κορν φλάουρ
  • 4 κουτ.σούπα ψιλό σιμιγδάλι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το κορν φλάουρ σιγά-σιγά

Βήμα 2

Ανακατεύουμε και όταν πήξει η κρέμα ρίχνουμε αυγά, άχαρη και βούτυρο

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε για λίγα λεπτά

Βήμα 4

Λαδώνουμε ένα ταψί μεγάλο και βάζουμε 5 φύλλα λαδωμένα

Βήμα 5

Τα τοποθετούμε σταυρωτά ώστε να προεξέχουν από το ταψί

Βήμα 6

Ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε με τα φύλλα που προεξέχουν

Βήμα 7

Λαδώνουμε και αυτά τα φύλλα και αλείφουμε όλο την πίτα με ένα κρόκο αυγού χτυπημένο

Βήμα 8

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50-55 λεπτά

Βήμα 9

Η γαλατόπιτα Βόλου με μαύρη ζάχαρη, αλεύρι και σιμιγδάλι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Προτίμησε φύλλο χειροποίητο ή χωριάτικο παραδοσιακό
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή