Γαλατόπιτα Καρδιτσιώτικη με σφολιάτα σε φύλλο και χωρίς σιμιγδάλι

2014-11-15
galatopita-karditsa
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 55m
  • Έτοιμη σε : 1:05 h

Μια πραγματικά υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις γαλατόπιτα Καρδιτσιώτικη με φύλλο σφολιάτας και καλαμποκάλευρο χωρίς σιμιγδάλι, μια παραδοσιακή πίτα που είναι πολύ νόστιμη. Γίνεται εύκολα και χωρίς πολύ κόπο και το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο. Σέρβιρέ το σε ένα επίσημο τραπέζι μετά το φαγητό, σαν απογευματινό σνακ, μαζί με τον καφέ αλλά και σαν γλυκό. Αρέσει σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά. Μια συνταγή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας και δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ούτε ένα κομμάτι!

Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 2 φύλλα σφολιάτα
  • 2 αυγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 3 βανίλιες
  • 1 κουτ.σούπας βιτάμ
  • 3 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 3 κουτ.σούπας κορν φλάουρ

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και βάζουμε πάνω ένα φύλλο σφολιάτα

Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό γάλα με τη ζάχαρη και τις βανίλιες

Βήμα 3

Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε το υπόλοιπο γάλα με τα αυγά, το κορν φλάουρ, το βιτάμ και το αλεύρι

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει

Βήμα 5

Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το φύλλο και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο

Βήμα 6

Κλείνουμε τις άκρες και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει

Βήμα 7

Η γαλατόπιτα Καρδιτσιώτικη με σφολιάτα χωρίς σιμιγδάλι είναι έτοιμη

 

Tips

  • Σερβίρεται κρύα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή