Γαλατόπιτα Τρικαλινή ξεσκέπαστη γλυκιά και γρήγορη χωρίς φύλλο με πρόβειο γάλα

2015-01-17
Γαλατόπιτα Τρικαλινή ξεσκέπαστη γλυκιά και γρήγορη χωρίς φύλλο με πρόβειο γάλα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Παρακάτω έχεις την ευκαιρία να δεις μια διαφορετική συνταγή για γαλατόπιτα Τρικαλινή ξεσκέπαστη γλυκιά και γρήγορη χωρίς φύλλο με πρόβειο γάλα όπως την φτιάχναν οι παλιοί στην πόλη μας. Είναι μια αρκετά απλή συνταγή καθώς περιέχει ελάχιστα υλικά, έχει αρκετούτσικα αυγά καθότι χωριάτικη και δεν έχει φύλλο. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 24 αυγά
  • 24 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κιλά γάλα πρόβιο
  • λίγο βούτυρο (μόνο για το βουτύρωμα του ταψιού)

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε καλά τα αυγά, ασπράδια και κρόκους μαζί (με το χέρι και όχι σε μίξερ), ρίχνουμε σίγα σιγά και το αλεύρι και τ' ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε ελαφρά το γάλα με τη ζάχαρη και το ρίχνουμε στο μίγμα σιγά - σιγά, δουλεύοντας συνεχώς το μίγμα, ώσπου να γίνει εντελώς ομοιόμορφη και λεία (χωρίς σβώλους) παχύρρευστη κρέμα.

Βήμα 3

Βουτυρώνουμε το ταψί, αδειάζουμε μέσα την κρέμα, τη στρώνουμε και ψήνουμε τη γαλατόπιτά μας σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου.

Βήμα 4

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε ρομβοειδή κομμάτια.

Βήμα 5

Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ζάχαρη και κανέλα.

 

Σου άρεσε η Τρικαλινή γαλατόπιτα; Πες μας τις εντυπώσεις σου στο χώρο των σχολίων παρακάτω στην σελίδα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή