Γαλατόπιτα Τυρνάβου με μακαρόνια και λάδι

2015-01-29
Γαλατόπιτα Τυρνάβου με μακαρόνια και λάδι
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Σου στέλνω μια παραδοσιακή συνταγή και διαφορετική για να μαγειρέψεις την γαλατόπιτα Τυρνάβου με μακαρόνια και λάδι με τον τρόπο που την έφτιαχνε η γιαγιά μου στο χωριό. Η συνταγή είναι απλή, γρήγορη αλλά εντελώς διαφορετική καθώς περιέχει χυλοπίτες, ρύζι και λάδι αντί για βούτυρο. Είναι αρκετά ιδιαίτερη και αν θέλεις να πειραματιστείς σου προτείνω να την φτιάξεις και για οποιαδήποτε ερώτηση ή διευκρίνιση χρειαστείς είμαι στη διάθεση σου να απαντήσω στο κάτω μέρος της σελίδας στην περιοχή των σχολίων.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι
  • 2 κιλά γάλα
  • 10 αυγά
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού χυλόπιτες
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 2 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το γάλα και προσθέτουμε το ρύζι καθαρισμένο και πλυμένο, το αλάτι και τη ζάχαρη.

Βήμα 2

Όταν βράσει το ρύζι, ρίχνουμε τις χυλόπιτες και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 λεπτά.

Βήμα 3

Αποσύρουμε από τη φωτιά όταν κρυώσει, προσθέτουμε τα αυγά, (τους κρόκους χτυπημένους χωριστά και τα ασπράδια μαρέγκα) και την κανέλα.

Βήμα 4

Αν το μίγμα είναι πηχτό, το αραιώνουμε με λίγο γάλα χλιαρό.

Βήμα 5

Το στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

 

Έφτιαξες αυτή την ιδιαίτερη γαλατόπιτα; Πως σου φάνηκε; Στείλε μας τη γνώμη σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή