Γαλοπούλα ρολό με γέμιση μπέικον και κρασί Μαρσάλα

2014-12-18
rolo-galopoulas-gemisto-ston-fourno
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:40 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:30 h
  • Έτοιμη σε : 4:000 h

Μια νόστιμη συνταγή για να φτιάξετε γαλοπούλα ρολό με γέμιση μπέικον και κρασί Μαρσάλα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτό το νόστιμο και εντυπωσιακό ρολό σε ενα δείπνο. Οι γεύσεις μεταξύ αλμυρού και γλυκού είναι απολύτως ισορροπημένες και αναδεικνύουν το κατα τα άλλα ουδέτερο κρέας της γαλοπούλας. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε

Υλικά

  • 12 σύκα αποξηραμένα σε κομματάκια
  • 2 κουτ.σ. κρασί Μαρσάλα
  • 30 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 πράσα σε φέτες
  • 2 κουτ.σ. θυμάρι
  • 20 λεπτοκομμένες φέτες μπέικον
  • 1.5 κιλό φιλέτο γαλοπούλας
  • 80 μλ. Σιρόπι σφενδάμου (maple syrup)

Διαδικασία

Βήμα 1

Μουλιάζουμε τα σύκα στο κρασί για μισή ώρα

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα πράσα και το θυμάρι

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν και τα φήνουμε να κρυώσουν

Βήμα 4

Σε μια λαδόκολλα τοποθετούμε τις φέτες μπέικος την μία δίπλα στην άλλη για να χωρέσει μέσα το ρολό

Βήμα 5

Ανοίγουμε στα δυο το στήθος της γαλοπούλας ωστε να μοιάζει με ανοιχτό βιβλίο

Βήμα 6

Το τυλίγουμε με μεμβράνη και χτυπάμε με εναν πλάστη για να ανοίξει περισσότερο

Βήμα 7

Το τοποθετούμε πάνω στο μπέικον και απλώνουμε τα μισά πράσα, τα σύκα και τα υπόλοιπα πράσα με τηνσειρά

Βήμα 8

Με την βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε ρολό και κατευθείαν με αλουμινόχαρτο

Βήμα 9

Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες

Βήμα 10

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε με το αλουμινόχαρτό για μια ώρα

Βήμα 11

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα, αλείφουμε με το μέιπλ σίροπ και ψήνουμε στο ταψί για άλλα 25 λεπτά

Βήμα 12

Σερβίρουμε μετά απο 20 λεπτά συνοδεία βραστών λαχανικών και καραμελωμένου κρεμμυδιού

Βήμα 13

Η γαλοπούλα ρολό με γέμιση μπέικον και κρασί Μαρσάλα είναι έτοιμο

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή