Γαλοπούλα φιλέτο λεμόνατη με σάλτσα μουστάρδας στην κατσαρόλα

2015-10-24
galopoula-lemonath-me-moustarda-sthn-katsarola
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Η συνταγή για γαλοπούλα που σου στέλνω παρακάτω αφορά φιλέτο γαλοπούλας το οποίο το ετοιμάζουμε μια μια σάλτσα λεμονάτη που περιέχει μουστάρδα και το φτιάχνουμε στην κατσαρόλα. Είναι μια σχετικά απλή συνταγή, όπου η γαλοπούλά δένει υπέροχα με το λεμόνι και τη μουστάρδα δίνοντας ένα εύγεστο αποτέλεσμα, που θα αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Μπορείς να το ετοιμάσεις και να το σερβίρεις σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου συνοδεύοντας το από μια σαλάτα ή με ρύζι ή ακόμα και με πατάτες φούρνου ή τηγανιτές. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • γαλοπούλα φιλέτο
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 2-3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Παίρνουμε τη γαλοπούλα και την κόβουμε σε κομμάτια.

Βήμα 2

Στην συνέχεια στύβουμε τα λεμόνια, βάζουμε αλατοπίπερο και αλείφουμε τη γαλοπούλα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια κόβουμε το σκόρδο, το τοποθετούμε μέσα στη γαλοπούλα και την τσιγαρίζουμε αφού ζεστάνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι.

Βήμα 4

Παίρνουμε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί και το χυμό ενός λεμονιού ανακατεύουμε, περιχύνουμε τη γαλοπούλα με το μίγμα, το αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά και ρίχνουμε το υπόλοιπο λεμόνι που μας έχει περισσέψει.

Βήμα 5

Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή