Γαλοπούλα ψητή με μπέικον και πορτοκάλι gourmet

2015-10-18
psith-galopoula-me-mpeikon
  • Σερβίρεις : 6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 3:000 h
  • Έτοιμη σε : 3:000 h

Μία από τις πιο ιδιαίτερες συνταγές για γαλοπούλα θα βρεις παρακάτω που είναι εποχιακή που φτιάχνεται κυρίως την περίοδο των Χριστουγέννων. Πρόκειται για γαλοπούλα ψητή η οποία περιέχει γέμιση και την δένουμε με μπέικον δίνοντας ένα εξαιρετικό και γευστικότατο αποτέλεσμα. Αυτό το αποτέλεσμα συνθέτεται και από τα μυρωδικά και τα γευστικά συστατικά της συνταγής που είναι και στην γέμιση της αλλά πέραν από αυτήν είναι το πορτοκάλι, το δενδρολίβανο, η πάπρικα και το φασκόμηλο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό και αξίζει ανεπιφύλακτα να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε. Προσωπικά θα την σερβίριζα μαζί με μια σαλάτα και ίσως και πατάτες φούρνου ή ρύζι σε κάποιο κάλεσμα που θα έκανα στο σπίτι μου, αλλιώς όπως ανέφερα παραπάνω μπορείς να την ετοιμάσεις και την περίοδο των Χριστουγέννων. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα 4
  • θυμάρι
  • ματζουράνα
  • φασκόμηλο
  • δεντρολίβανο
  • φέτες μπέικον (όσες θέλουμε)

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά έχουμε μαρινάρει τη γαλοπούλα, την ξεπλένουμε πολύ καλά και την σκουπίζουμε με ένα χαρτί.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το λάδι, την πάπρικα, το πορτοκάλι και το πιπέρι και αλέιφουμε τη γαλοπούλα μέσα και έξω.

Βήμα 3

Γεμίζουμε την κοιλιά της γαλοπούλας με το θυμάρι, την μαντζουράνα, το δενδρολίβανο και το πορτοκάλι, τοποθετούμε πάνω από τη γαλοπούλα φέτες μπέικον και τη δένουμε με ένα σπάγγο.

Βήμα 4

Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα, σκεπάζουμε το στήθος με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.

Βήμα 5

Αφού βγει από το φούρνο την αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να κρυώσει.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή