Γαλόπουλα νόστιμη γεμιστή γκουρμέ για τα Χριστούγεννα με φρούτα

2014-12-11
χριστουγεννιάτικη γαλοπουλα ακης
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή, η γαλοπούλα νόστιμη γεμιστή γκουρμέ για τα Χριστούγεννα με φρούτα θα σας μείνει αξέχαστη. Πρόκειται για ένα πεντανόστιμο πιάτο που θα εντυπωσιάσει όλους τους καλεσμένους σας στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Μια έυκολη συνταγή που δεν απαιτεί πολύ κόπο στην κουζίνα. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 1 γαλοπούλα
  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • Θυμάρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 μήλο πράσινο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε την γαλοπούλα και ανοίγουμε το δέρμα

Βήμα 2

Χτυπάμε το βούτυρο με τον μαϊντανό, το θυμάρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 3

Βάζουμε το μισό μείγμα κάτω από το δέρμα της γαλοπούλας

Βήμα 4

Αναμειγνύουμε με το υπόλοιπο μείγμα το μήλο και το κρεμμύδι

Βήμα 5

Γεμίζουμε τη γαλοπούλα με το μείγμα και τη ράβουμε

Βήμα 6

Τυλίγουμε το πουλερικό με μια λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ενώ το τελευταίο μισάωρο βγάζουμε το αλουμινόχαρτο

Βήμα 8

Η γαλοπούλα γεμιστή γκουρμέ για τα Χριστούγεννα με φρούτα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση και άλλα φρούτα ή λαχανικά και μυρωδικά της επιλογής σας
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή