Γαρίδες με γραβιέρα, μανιτάρια και κόκκινη σάλτσα ντομάτας

2014-03-09
Γαρίδες με γραβιέρα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις κοκκινιστές γαρίδες με γραβιέρα και μανιτάρια θα βρεις παρακάτω. Μπορείς να τις καταναλώσεις σαν ορεκτικό πιάτο ή να τις σερβίρεις με ρύζι ή κριθαράκι σαν κυρίως γεύμα της ημέρας. Μπορείς επίσης να τις γαρνίρεις με δεκάδες διαφορετικά υλικά της προτίμησης σου.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 3-4 ντομάτες
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός
  • μανιτάρια
  • λίγη γραβιέρα τριμμένη
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις γαρίδες προσεχτικά, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε με το βούτυρο και τις βγάζουμε σε πιάτο.

Βήμα 2

Στο βούτυρο που έμεινε στο τηγάνι ρίχνουμε τις ντομάτες περασμένες από τρυπητό, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Αφήνουμε να βράσει καλά η σάλτσα και ρίχνουμε τις γαρίδες. Παίρνουμε 1-2 βράσεις σε μέτρια θερμοκρασία και τις κατεβάζουμε.

Βήμα 4

Σερβίρουμε τις γαρίδες με γραβιέρα και γαρνιρισμένες με μαϊντανό ή με μανιτάρια ή οτιδήποτε άλλο μας αρέσει.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή