Γαρίδες με πατάτες γιαχνί από το Καστελόριζο

2014-03-05
Γαρίδες με πατάτες γιαχνί
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Η συνταγή παρακάτω είναι μια παραδοσιακή πρόταση από το ακριτικό Καστελόριζο για να φτιάξεις γαρίδες με πατάτες γιαχνί. Στην σάλτσα εκτός από την ντομάτα προσθέτεις κρεμμύδι και μαϊντανό και είναι ιδιαίτερα θρεπτική και νηστίσιμη και καταναλώνεται σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 1 μάτσο μαϊντανός
  • 2 μεγάλες κόκκινες ντομάτες περασμένες
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρείτε το σωληνάριο με την άμμο από τις γαρίδες, τις πλένετε καλά και τις καθαρίζετε.

Βήμα 2

Χωρίζετε τα κεφάλια τους και τα βάζετε να βράσουν σε κατσαρολάκι με ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 3

Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με το λάδι.

Βήμα 4

Μόλις ξανθύνει ρίχνετε τις γαρίδες (τα ψαχνά τους).

Βήμα 5

Φέρνετε μία - δυο βόλτες και προσθέτετε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την ντομάτα περασμένη από τρυπητό, τις πατάτες κομμένες, αλάτι - πιπέρι και το ζουμί που βράσανε τα κεφάλια, περασμένο από τουλουπάνι.

Βήμα 6

Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να ψηθούν εντελώς οι πατάτες, συμπληρώνοντας με νερό, αν χρειάζεαι.

Βήμα 7

Οι γαρίδες με πατάτες γιαχνί είναι έτοιμες για να τις απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή