Γαρίδες με ρύζι και πιπεριές σβησμένες με λευκό κρασί

2014-03-02
Γαρίδες με ρύζι και πιπεριές
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια πολύ νόστιμη και νηστίσιμη πρόταση για να φτιάξεις παραδοσιακές μεγάλες γαρίδες με ρύζι και πιπεριές σβησμένες με λευκό κρασί και σάλτσα ντομάτας. Ένα μοναδικό πιάτο που σερβίρεται είτε σαν ορεκτικό είτε σαν κυρίως γεύμα και σου εγγυόμαι ότι θα το λατρέψει οποιοσδήποτε του αρέσουν τα υλικά.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • μισό κιλό πιπεριές
  • 3 κρεμμύδια ξερά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 ώριμες ντομάτες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 ποτήρι άσπρο κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
  • 1 κουτάλι σούπας βούτυρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις βάζουμε στη φωτιά να πάρουν 1-2 βράσεις, με ένα ποτήρι νερό.

Βήμα 2

Στραγγίζουμε το ζουμί, καθαρίζουμε το κέλυφος από τις γαρίδες, προσέχοντας να μείνουν ολόκληρες και τα κεφάλια τα πετάμε.

Βήμα 3

Στην κατσαρόλα ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τις πιπεριές και τα τσιγαρίζουμε με όλο το λάδι.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τις γαρίδες και προσεχτικά τις ανακατεύουμε ώσπου να πάρουν κόκκινο χρώμα.

Βήμα 5

Τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα περασμένη από τρυπητό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά 40 λεπτά.

Βήμα 6

Βράζουμε το ρύζι, το στραγγίζουμε, το καίμε με το βούτυρο και σερβίρουμε στα πιάτα : λίγο ρύζι και από πάνω δυο γαρίδες με τη σαλτσούλα τους και οι γαρίδες με ρύζι και πιπεριές.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή