Γαρίδες σαγανάκι με κασέρι και ντομάτα

2014-03-03
Γαρίδες σαγανάκι με κασέρι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Σου παρουσιάζω μια παραδοσιακή και διαφορετική συνταγή για να φτιάξεις γαρίδες σαγανάκι με κασέρι και σάλτσα ντομάτας στην κατσαρόλα. Η αίσθηση που σου αφήνει αυτή η συνταγή μοιάζει με την κλασική πρόταση για γαρίδες σαγανάκι αλλά είναι λίγο διαφορετική καθώς δεν πικρίζει τόσο λόγω της έλλειψης φέτας και είναι πιο δεμένη η γαρίδα με την ντομάτα. Γράψε μου αν χρησιμοποίησες και πειραματίστηκες με άλλα υλικά από αυτά που αναφέρω.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 3 μεγάλες γλυκιές πιπεριές
  • 6 φέτες τυρί κασέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι λάδι Μυτιλήνης
  • αλάτι, πιπέρι
  • ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτα: Κόβουμε σε φέτες τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Βήμα 3

Τις ανακατεύουμε και τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου καίει το λάδι.

Βήμα 4

Σιγοβράζουμε για 20 λπτά προσθέτοντας πιπέρι, 2-3 κουταλάκια ζάχαρη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.

Βήμα 5

Ρίχνουμε μετά τις γαρίδες.

Βήμα 6

Τις αφήνουμε να βράσουν 5-10 λεπτά. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 7

Περνάμε το φαγητό σε ταψάκι, 5-10 λεπτά πριν το σερβίρισμα, το σκεπάζουμε με φέτες τυρί και ψήνουμε μέχρι που να ροδίσει.

Βήμα 8

Οι γαρίδες σαγανάκι με κασέρι και ντομάτα είναι έτοιμες για να τις σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή