Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

2014-04-04
Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
  • Σερβίρεις : 2-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια κλασική αλλά εξαιρετική παραδοσιακή συνταγή για να μαγειρέψεις γαρίδες σαγανάκι με φέτα σου παρουσιάζω παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στο κάτω μέρς της σελίδας.

Υλικά

  • 1/2 κιλό γαρίδες
  • 1/2 κιλό ντομάτες φρέσκες ώριμες
  • 200 γραμ. φέτα σκληρή
  • μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλεύρι και λάδι για τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, πλένουμε και τρίβουμε τις ντομάτες με τον τρίφτη του κρεμμυδιού, ψιλοκόβουμε ένα ματσάκι μαϊντανό.

Βήμα 2

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε με το κέλυφος τις γαρίδες, όπως τα ψάρια. Στο λάδι που τηγανίσαμε τις γαρίδες, αν δεν είναι πολύ καμένο, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα (αν είναι πολύ καμένο το πετάμε και βάζουμε φρέσκο), και την αφήνουμε να σιγοβράσει δέκα λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε στη σάλτσα τις τηγανισμένες γαρίδες στη σειρά και από πάνω ρίχνουμε τη φέτα τριμμένη, ψιλοκομμένο το μαϊντανό, πιπέρι και λίγο αλάτι.

Βήμα 4

Βράζουμε λίγο ακόμα, σε σιγανή φωτιά, για να βγεί στη σάλτσα η νοστιμάδα της γαρίδας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα σε πιατέλα. Τρώγονται ζεστές και κρύες.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3 / 5)

3 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή