Γαρδουμπάκια Αργυρώς

2014-04-18
γαρδουμπακια αργυρως
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 1:15 h
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Τα γαρδουμπάκια Αργυρώς είναι μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξεις εύκολα αυτό τον νόστιμο πασχαλινό μεζέ!

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • 1 αντεριά αρνίσια
  • 5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τη συκωταριά και την κόβουμε (τα γλυκάδια, το συκώτι και το πνευμόνι) σε μικρά κομμάτια 8 εκατοστών

Βήμα 2

Πλένουμε μέσα-έξω τα εντεράκια

Βήμα 3

Παίρνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς εναλλάξ και τα πιάνουμε με το χέρι τυλίγοντας με το εντεράκι

Βήμα 4

Βάζουμε τις πατάτες σε ταψί με το κρεμμύδι και τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 5

Βάζουμε τα γαρδουμπάκια από πάνω

Βήμα 6

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το κρασί και τη ρίγανη και περιχύνουμε το ταψί

Βήμα 7

Συμπληρώνουμε με νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα και 15΄ με αλουμινόχαρτο

Βήμα 8

Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 15 λεπτά

Βήμα 9

Τα γαρδουμπάκια Αργυρώς είναι έτοιμα!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή