Γαρδουμπάκια κοκκινιστά

2014-04-20
Γαρδουμπάκια κοκκινιστά
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια ξεχωριστή συνταγή για να μαγειρέψεις τα γαρδουμπάκια κοκκινιστά και να εντυπωσιάσεις στο πασχαλινό τραπέζι!

Υλικά

  • 1 αρνίσια συκωταριά με τα γλυκάδια
  • 2 αρνίσιες αντεριές
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ.σούπας ρίγανη
  • 1 λεμόνι
  • 2 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κουτ.σούπας ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τα εντεράκια καλά και τα βάζουμε σε ένα μπολ με ξύδι

Βήμα 2

Πλένουμε τη συκωταριά και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια

Βήμα 3

Παίρνουμε τα κομμάτια της συκωταριά μαζί με λίγο κρεμμύδι και τα τυλίγουμε καλά σε ένα πακετάκι με τα έντερα

Βήμα 4

Τα σφίγγουμε καλά για να τα στερεώσουμε

Βήμα 5

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα γαρδουμπάκια το ένα δίπλα στο άλλο

Βήμα 6

Ανάβουμε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε ελαιόλαδο

Βήμα 7

Τα τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το ξύδι

Βήμα 8

Όταν βγάλουν τα υγρά τους και πάρουν χρώμα προσθέτουμε τον πελτέ και νερό

Βήμα 9

Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα

Βήμα 10

Τα γαρδουμπάκια κοκκινιστά είναι έτοιμα!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή