Γαρδουμπάκια λεμονάτα

2014-04-20
γαρδουμπακια λεμονατα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια θεσπέσια συνταγή για γαρδουμπάκια λεμονάτα, ένα πιάτο-γλύκισμα που δεν μπορεί να λείπει από το πασχαλινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσια εντεράκια
  • 300 γρ. γλυκάδια
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ.σούπας ρίγανη
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ξίδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε καλά τα εντεράκια με μπόλικο νερό και ξίδι

Βήμα 2

Πλένουμε τα γλυκάδια

Βήμα 3

Φτιάχνουμε τα γαρδουμπάκια περνώντας τα εντεράκια σαν πλεξίδες γύρω από τα γλυκάδια

Βήμα 4

Τα βάζουμε σε ταψί το ένα δίπλα στο άλλο

Βήμα 5

Συμπληρώνουμε με χυμό λεμόνι, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 6

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μια ώρα

Βήμα 7

Τα γαρδουμπάκια λεμονάτα είναι έτοιμα!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή