Γαριδοκεφτέδες παραδοσιακοί με σάλτσα

2014-03-13
Γαριδοκεφτέδες με σάλτσα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια νησιώτικη και παραδοσιακή πρόταση για να μαγειρέψεις τους γαριδοκεφτέδες με σάλτσα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι πολύ νόστιμη και θρεπτική και σερβίρεται σαν μεζεδάκι σε κάποιο ούζο ή κρασί αλλά και σαν ορεκτικό στο κυρίως γεύμα της ημέρας σου.

Υλικά

  • 1 κιλό γαρίδες μεγάλες
  • μισό κιλό ρύζι τριμμένο (ρυζάλευρο)
  • 4 κρεμμύδια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή αλάτι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 ντομάτες ώριμες
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις γαρίδες και αφαιρούμε τα τσόφλια χωρίς να τις βράσουμε (ωμές).

Βήμα 2

Στη λεκάνη ανακατεύουμε τις γαρίδες με το ρύζι, τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και τον άνηθο ψιλοκομμένα, το αλάτι και το πιπέρι.

Βήμα 3

Στη συνέχεια παίρνουμε λίγο - λίγο από το μίγμα και το κοπανάμε στο γουδί ώσπου να γίνει αλοιφή.

Βήμα 4

Μόλις τελειώσει όλο το κοπάνισμα, βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε πιατέλα και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Βήμα 6

Στραγγίζουμε το λάδι που έμεινε στο τηγάνι μέσα σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το ροδίζουμε ελαφρά.

Βήμα 7

Προσθέτουμε την ντομάτα περασμένη από τρυπητό, λίγο αλάτι και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει 5 λεπτά.

Βήμα 8

Ρίχνουμε κατόπιν τους κεφτέδες, τους αφήνουμε λίγο να βράσουν και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 9

Οι γαριδοκεφτέδες με σάλτσα είναι έτοιμοι και σερβίρονται ζεστοί και κρύοι με σαλάτα.

 

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή