Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα, βότκα και φρέσκια κρέμα

2013-05-12
γαριδομακαροναδα με λευκη σαλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια διαφορετική και πολύ νόστιμη συνταγή. Η γαριδομακαροναδα με λευκη σαλτσα, βότκα και φρέσκια κρέμα θα ενθουσιάσει όποιον τη δοκιμάσει. Ξεχωριστή υπέροχη γεύση και ένα άρωμα που θα σου μείνει αξέχαστο. Πρέπει να τη δοκιμάσεις μαζί με ένα καλό κρύο λευκό κρασάκι και φυσικά μια καλή παρέα. Μην ξεχάσεις να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 400 γραμμάρια γαριδάκι αποφλοιωμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση χωρίς τη φύτρα
  • 500 γραμμάρια λιγκουίνι βρασμένα σε αλατισμένο νερό και σουρωμένα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γραμμάρια έμμενταλ τριμμένο
  • 100 ml βότκα
  • αλάτι
  • μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό βάζεις το γαριδάκι για 5 λεπτά και το σουρώνεις.

Βήμα 2

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σωτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Βήμα 3

Προσθέτεις τις γαρίδες για ακόμη 5 λεπτά.

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνεις και ανακατεύεις.

Βήμα 5

Αφαιρείς το σκόρδο και σβήνεις με τη βότκα, αν θέλεις μπορείς να το φλαμπάρεις.

Βήμα 6

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και το τυρί μέχρι να λιώσει και να γίνει μια ομοιογενής σάλτσα.

Βήμα 7

Ρίχνεις τα μακαρόνια μέσα και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 8

Συγχαρητήρια η γαριδομακαροναδα με λευκη σαλτσα, βοτκα και φρεσκια κρεμα είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

 

Τύπος Συνταγής: Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 8
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

8 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή