Γαριδομακαρονάδα με μύδια

2014-07-27
γαριδομακαροναδα με μυδια
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια φανταστική, ιταλική συνταγή για να φτιάξεις μια απλή αλλά πεντανόστιμη γαριδομακαρονάδα με μύδια. Ένα καλοκαιρινό πιάτο θαλασσινών που είναι χορταστικό αλλά ελαφρύ και σίγουρα θα εντυπωσιάσει τόσο σε ένα πιο επίσημο τραπέζι αλλά και την οικογένειά σας. Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που θα νομίζετε ότι είσαστε σε εστιατόριο! Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 20 μύδια
  • 500 γρ. γαρίδες
  • Ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • Θυμάρι και μαϊντανός ψιλοκομμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 1 πακέτο μακαρόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μύδια πολύ προσεχτικά και διεξοδικά

Βήμα 2

Τα βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά περίπου

Βήμα 3

Όταν ανοίξουν κόβουμε τη σάρκα, όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε

Βήμα 4

Βράζουμε τις γαρίδες για 8 λεπτά

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 6

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο

Βήμα 7

Προσθέτουμε τη ντομάτα και σιγοβράζουμε

Βήμα 8

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, τις γαρίδες και τα μύδια

Βήμα 9

Όταν δέσει η σάλτσα ρίχνουμε τα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 10

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα στραγγίζουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα

Βήμα 11

Η γαριδομακαρονάδα με μύδια είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις  κατεψυγμένα μύδια και γαρίδες
  • Βράσε τα μακαρόνια στο ίδιο νερό που έβρασες τις γαρίδες με το κέλυφος για να πάρουν περισσότερη γεύση!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή