Γαριδομακαρονάδα με ούζο και κρέμα γάλακτος

2014-07-31
γαριδομακαροναδα με κρεμα και κρεμα γαλακτος
  • Σερβίρεις : 2
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια καλοκαιρινή συνταγή για γαριδομακαρονάδα με ούζο και κρέμα γάλακτος που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Μπορεί η κρέμα γάλακτος να μην συνηθίζεται σε μακαρονάδες θαλασσινών αλλά συνδυάζεται άψογα σε αυτή τη συνταγή και δένει μαζί όλα τα υλικά σε ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 15-16 γαρίδες μέτριες και ολόκληρες
  • Μισή συσκευασία μακαρόνια
  • 1 ποτήρι κρασιού ούζο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ.σούπας άνηθος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τις πλένουμε

Βήμα 2

Τις καθαρίζουμε, βγάζουμε το κέλυφος και αφήνουμε την ουρά

Βήμα 3

Βράζουμε τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα κέλυφη σε δυο ποτήρια νερό για 5 λεπτά

Βήμα 4

Σουρώνουμε το νερό και το κρατάμε για να βράσουμε τα μακαρόνια (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε με νερό βρύσης)

Βήμα 5

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 6

Τσιγαρίζουμε τις γαρίδες μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές και προσθέτουμε το σκόρδο

Βήμα 7

Σβήνουμε με το ούζο και αλατοπιπερώνουμε

Βήμα 8

Βγάζουμε τις γαρίδες σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι τη ντομάτα

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά και ρίψνουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά

Βήμα 10

Προσθέτουμε τις γαρίδες πάλι και την κρέμα γάλακτος

Βήμα 11

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε μέσα και τα μακαρόνια που έχουμε βράσει

Βήμα 12

Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε

Βήμα 13

Η γαριδομακαρονάδα με ούζο και κρέμα γάλακτος είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε φρέσκιες είτε κατεψυγμένες γαρίδες
  • Επέλεξε τα μακαρόνια που θέλεις αρκεί νε μην είναι μικρά!
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4 / 5)

4 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή