Γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα

2014-07-28
γαριδομακαροναδα του δρισκα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πραγματικά πολύ καλή συνταγή για να φτιάξεις γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα που είναι πεντανόστιμη! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσεις ολόκληρες φρέσκιες γαρίδες με τα κεφάλια τους. Η συνταγή είναι πιο εύκολη από ότι θα περίμενε κανείς και το αποτέλεσμα είναι επαγγελματικό. Δοκιμάστε την οπωσδήποτε!

Υλικά

  • 16 γαρίδες
  • 4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1/3 κούπας λευκό κρασί
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • Λίγο θυμάρι
  • 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 1 πακέτο μακαρόνια
  • Ψιλοκομμένος μαϊντανός και βασιλικός

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τις γαρίδες και κρατάμε τα κεφάλια

Βήμα 2

Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το έντερο

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι

Βήμα 4

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το μισό σκόρδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες

Βήμα 5

Ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με λευκό κρασί

Βήμα 6

Αφήνουμε για μερικά λεπτά να εξατμιστεί

Βήμα 7

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το θυμάρι, ζάχαρη και αλάτι

Βήμα 8

Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15 λεπτά

Βήμα 9

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα άλλο τηγάνι

Βήμα 10

Ρίχνουμε τις γαρίδες και το σκόρδο και τις σοτάρουμε από όλες τις πλευρές για 2 λεπτά

Βήμα 11

Αφαιρούμε τα κεφάλια από τη σάλτσα και ρίχνουμε μέσα τις γαρίδες

Βήμα 12

Προσθέτουμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με τα μακαρόνια

Βήμα 13

Η γαριδομακαρονάδα του Δρίσκα είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μην παραβράσεις τις γαρίδες γιατί θα βγουν πολύ σκληρές!
  • Καθώς αφαιρείς τα κεφάλια από τη σάλτσα πίεσέ τα με μια τσιμπίδα για να βγάλουν όλο το νόστιμο ζουμάκι τους
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.6 / 5)

4.6 5 5
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

5 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή