Γαύρος λαδολέμονο στο τηγάνι με νερό και χωρίς κόκκαλο

2014-03-17
Γαύρος λαδολέμονο
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια κλασική, πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή της Ελληνικής κουζίνας για να μαγειρέψεις γαύρο λαδολέμονο στο τηγάνι με νερό χωρίς κόκκαλα θα βρεις παρακάτω. Δοκίμασε την σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή συνοδευτικό κρασιού ή ούζου και γράψε μου τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρια γαύρος
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουταλιά γλυκού ρίγανη τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά σούπας κοφτή αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τους κόβουμε τα κεφάλια, τα αλατίζουμε και τα τοποθετούμε σε μικρό ταψάκι. Ρίχνουμε στο ταψάκι το λάδι, τη ρίγανη, το σκόρδο σε ψιλοκομμένες φετούλες και λίγο πιπέρι.

Βήμα 2

Στίβουμε το λεμόνι σε πιάτο και λιώνουμε στο χυμό μία κοφτή κουταλιά αλεύρι. Προσθέτουμε και ένα μεγάλο ποτήρι νερό και το ρίχνουμε στα ψάρια.

Βήμα 3

Ψήνονται στο μάτι της κουζίνας (όχι στο φούρνο) επί μισή ώρα σε κανονική φωτιά ώσπου να μείνουν με το λάδι τους.

Βήμα 4

Ο γαύρος λαδολέμονο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις και πολύ νόστιμος.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή