Ψάρι γαύρος λαδορίγανη φιλεταρισμένος και ψητός στο φούρνο

2014-09-28
γαυρος λαδοριγανη στο φουρνο
  • Σερβίρεις : 1
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να μαγειρέψεις ψάρι γαύρος λαδορίγανη φιλεταρισμένος και ψητός στο φούρνο, ένα απλό αλλά πολύ νόστιμο φαγητό που μπορείς να σερβίρεις ως κυρίως μαζί με πατάτες ή χόρτα αλλά και να το προσφέρεις σαν μεζεδάκι μαζί με ποτό. Γίνεται πολύ εύκολα και πραγματικά αξίζει να δοκιμάσεις αυτή την πολύ νόστιμη συνταγή.

Υλικά

  • 150 γρ. γαύρο
  • 2 κλ. μαιντανός
  • Μισή σκελίδα σκόρδο
  • 70 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς

Βήμα 2

Καθαρίζουμε το γαύρο και κόβουμε το κεφάλι

Βήμα 3

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε στη σειρά το γαύρο

Βήμα 4

Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τη φρυγανιά με το σκόρδο, τον χυμό και τον μαιντανό

Βήμα 5

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ψάρι και αλατίζουμε

Βήμα 6

Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη

Βήμα 7

Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα

Βήμα 8

Το ψάρι γαύρος λαδορίγανη φιλεταρισμένος και ψητός στο φούρνο είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις τσίλι
  • Για περισσότερες μερίδες, διπλασίασε ή τριπλασίασε  τις ποσότητες!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή