Γαύρος μαρινάτος γρήγορος με χοντρό αλάτι, λεμόνι και ξύδι

2014-09-30
γαυρος μαρινατος με λεμονι και ξυδι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια πολύ ωραία συνταγή για να μαγειρέψεις γαύρο μαρινάτο γρήγορο με χοντρό αλάτι, λεμόνι και ξύδι, ένα εύκολο και πολύ νόστιμο πιάτο που μπορείς να φτιάξεις πολύ απλά και να εντυπωσιάσεις. Είτε το σερβίρεις ως ορεκτικό είτε ως κυρίως σίγουρα θα ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα. Θέλει λίγα και απλά υλικά και δεν θα σε δυσκολέψει καθόλου. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 400 γρ. γαύρος καθαρισμένος και φιλεταρισμένος
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι από λευκό κρασί
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το γαύρο σε ένα μπολ και ρίχνουμε ξύδι , αλάτι και πιπέρι

Βήμα 2

Αφήνουμε να μαριναριστεί για 2 ώρες

Βήμα 3

Σουρώνουμε και βάζουμε σε μια πιατέλα

Βήμα 4

Περιχύνουμε με λεμόνι , αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και σκόρδο

Βήμα 5

Ρίχνουμε ελαιόλαδο και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε

Βήμα 6

Ο γαύρος μαρινάτος γρήγορος με χοντρό αλάτι, με λεμόνι και ξύδι είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να μαρινάρεις τον γαύρο και μετά να τον μαγειρέψεις όπως θέλεις ή να τον σερβίρεις
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή