Γαύρος μαρινάτος με σκόρδο και πιπεριές Φλωρίνης χωρίς αλάτι

2014-09-26
γαυρος μαρινατος με πιπεριες φλωρινης
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 8:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 8:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο μαρινάτο με σκόρδο και πιπεριές Φλωρίνης χωρίς αλάτι, ένα τέλειο ορεκτικό ή μεζέ σε ένα τραπέζι αλλά και χορταστικό αρκετά για να το απολύσεις ως μεσημεριανό μαζί με χόρτα ή λαχανικά. Η συνταγή έχει εύκολα και απλά υλικά που δίνουν νοστιμιά στο ψάρι και αναδεικνύουν την γεύση του.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο
  • 1,5 κούπα ξύδι
  • 6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1,5 κούπα ελαιόλαδο
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένος
  • Αλάτι
  • Χυμός από 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το γαύρο, κόβουμε τα κεφάλια και απομακρύνουμε τα κόκαλα

Βήμα 2

Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε ένα πιάτο

Βήμα 3

Αλατίζουμε και ρίχνουμε το ξύδι

Βήμα 4

Τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι το βράδυ (για περίπου 8 ώρες)

Βήμα 5

Τα βγάζουμε από το ξύδι σε ένα καθαρό πιάτο

Βήμα 6

Ρίχνουμε το σκόρδο, τις πιπεριές, το λεμόνι και ελαιόλαδο

Βήμα 7

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε

Βήμα 8

Ο γαύρος μαρινάτος με σκόρδο και πιπεριές Φλωρίνης χωρίς αλάτι είναι έτοιμος

 

Tips

  • Πρόσθεσε παραπάνω λεμόνι αν σου αρέσει
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.5 / 5)

3.5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή