Γαύρος με αμπελόφυλλα ή κληματόφυλλα στο ταψί

2014-10-03
γαυρος με αμπελοφυλλα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 30m

Μια εξαιρετική συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με αμπελόφυλλα ή κληματόφυλλα στο ταψί, ένα εντυπωσιακό πιάτο για ένα επίσημο ή εορταστικό τραπέζι τόσο σε νοστιμιά όσο και σε εμφάνιση. Είναι πολύ εύκολο στην προετοιμασία του και γίνεται με υλικά που έχουμε πάντα στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα θα σε εντυπωσιάσει, για αυτό μη διστάσεις να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή! Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρος
  • Μερικά αμπελόφυλλα
  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελ. σκόρδο τριμμένες
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 5 φέτες ψωμί
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε την ψίχα από το ψωμί σε ένα μπολ

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ρίγανη, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη ντομάτα

Βήμα 3

Καθαρίζουμε το γαύρο, βγάζουμε το κεφάλι και το κόκκαλο

Βήμα 4

Πλένουμε τα ψάρια και βάζουμε στο εσωτερικό λίγο από το μείγμα

Βήμα 5

Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε στα αμπελόφυλλα ένα-ένα τα ψάρια

Βήμα 6

Τα βάζουμε σε ένα ταψί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο

Βήμα 7

Ψήνουμε για 20 λεπτά και σερβίρουμε

Βήμα 8

Ο γαύρος με αμπελόφυλλα ή κληματόφυλλα στο ταψί είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να τα βάλεις απευθείας σε σχάρα και να τα ψήσεις
  • Αν χρησιμοποιήσεις αμπελόφυλλα από βάζο πλύνε τα καλά σε νερό πρώτα
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή