Γαύρος με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό στην κατσαρόλα

2014-03-05
Γαύρος με σάλτσα ντομάτας
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή στην κατσαρόλα για να φτιάξεις γαύρο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας και μαϊντανό. Η συνταγή γίνεται και με άλλα είδη ψαριού, όπως γαλέος, παλαμίδα κλπ. αλλά στην προκειμένη περίπτωση στην παρουσιάζω με γαύρο.

Υλικά

  • 1 κιλό ψάρι γαύρος
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • 1/2 κιλό ντομάτες ώριμες
  • λίγο αλάτι, πιπέρι
  • ρίγανη
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε από τα ψάρια τα κεφάλια. Τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 2

Κόβουμε το σκόρδο ψιλό και μαζί με το λάδι, το βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα, τύπου ταψιού και το καβουρδίζουεμ ελαφρά.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τις ντομάτες αποφλοιωμένες και τριμμένες.

Βήμα 4

Προσθέτουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το πιπέρι, το αλάτι και τη ρίγανη και όταν βράσουν καλά και γίνουν μία πηχτή σάλτσα, προσθέτουμε το ανάλογο νερό.

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα ψάρια στη σειρά και τα αφήνουμε να βράσουν ένα τέταρτο περίπου.

Βήμα 6

Κουτάλι δε βάζουμε καθόλου, παρά, κουνάμε από καιρό σε καιρό την κατσαρόλα από τα δυο χέρια.

Βήμα 7

Ο γαύρος με κόκκινη σάλτσα ντομάτας είναι έτοιμος να τον απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή