Γαύρος παστός σε λάδι με λεμόνι

2014-09-29
gauros-pastos-me-lemoni
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:10 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 3:10 h

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο παστό σε λάδι με λεμόνι, ένας τέλειος μεζές για το καλοκαίρι που αρέσει σε όλους. Γίνεται πολύ εύκολα και παρά τον χρόνο αναμονής σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσετε! Δεν χρειάζεται πολλά υλικά μόνο πολύ καλή διάθεση και μεράκι! Το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει σίγουρα!

Υλικά

  • 600 γρ. γαύρο
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγη τριμμένο φινόκιο
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και καθαρίζουμε το γαύρο

Βήμα 2

Τον βάζουμε σε μπολ με ξύδι για 5 λεπτά

Βήμα 3

Βγάζουμε το κεφάλι και το κόκαλο και αφαιρούμε τα εντόσθια και την ουρά

Βήμα 4

Πλένουμε τα ψάρια και τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας

Βήμα 5

Τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ ανοιχτά και ρίχνουμε τον χυμό λεμόνι

Βήμα 6

Προσθέτουμε το σκόρδο, ελαιόλαδο και το φινόκιο

Βήμα 7

Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου

Βήμα 8

Τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε 10 λεπτά πρίν τα σερβίρουμε

Βήμα 9

Ο γαύρος παστός σε λάδι με λεμόνι είναι έτοιμος

 

Tips

  • Μπορείς να το σερβίρεις αμέσως ή να το χρησιμοποιήσεις σε σαλάτα και σαν συνοδευτικό σε κάποιο άλλο φαγητό!
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή