Γαύρος παστός φιλετο με ξύδι

2014-09-23
γαυρος παστος με ξυδι
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5:000 h

Μια πολύ καλή συνταγή για να ετοιμάσεις γαύρο παστό φιλετο με ξύδι, μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σου αφού παρά την αναμονή γίνεται ένας πολύ νόστιμος μεζές που αξίζει να δοκιμάσετε!

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • 250 ml ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • Μπόλικο αλάτι χοντρό
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο

Διαδικασία

Βήμα 1

Φιλετάρουμε και πλένουμε το γαύρο

Βήμα 2

Τον αλατίζουμε (με το κανονικό αλάτι) και αφήνουμε να στραγγίξει καλά για 2 ώρες

Βήμα 3

Τον βάζουμε σε μπολ με χοντρό αλάτι αρκετό και προσθέτουμε ξύδι που να τα καλύπτει

Βήμα 4

Αφήνουμε στο μπολ για 3 ώρες και ξεπλένουμε

Βήμα 5

Το βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη και ξύδι

Βήμα 6

Ο γαύρος παστός φιλετο με ξύδι είναι έτοιμος

 

Tips

  • Ο γαύρος είναι έτοιμος όταν αποκτήσει λευκό χρώμα!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή