Γαύρος πικάντικος σαγανάκι με μουστάρδα

2014-09-24
γαυρος σαγανακι με μουσταρδα
  • Σερβίρεις : 2-3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 15m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις γαύρο πικάντικο σαγανάκι με μουστάρδα, ιδανικό μεζέ για το καλοκαίρι σε ένα τραπέζι με φίλους ή συγγενείς αλλά και σε ένα πιο επίσημο τραπέζι σαν ορεκτικό. Θα σου αρέσει τόσο πολύ που θα θέλεις να το απολαμβάνεις και σαν μεσημεριανό στο καθημερινό τραπέζι! Η προετοιμασία του δεν είναι δύσκολη αρκεί να έχεις όλα τα υλικά της συνταγής για το καλύτερο αποτέλεσμα!

Υλικά

  • 200 γρ. γαύρος
  • 1 κρεμμύδι σε ροδέλες
  • Μισό κουτ.γλ. ρίγανη
  • 3 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • Μισό κουτ.γλ. τσίλι σε σκόνη
  • 5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 κουτ.γλ. κουρκουμά

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και φιλετάρουμε το γαύρο

Βήμα 2

Το βάζουμε σε πιάτο, αλατίζουμε και ρίχνουμε μισό κουταλάκι κουρκουμά

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψάρια

Βήμα 4

Τα βγάζουμε σε πιάτο όταν πάρουν χρώμα

Βήμα 5

Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι-πιπέρι και ρίγανη

Βήμα 6

Ρίχνουμε τη μουστάρδα και λίγο ακόμα κουρκουμά

Βήμα 7

Προσθέτουμε ¼ κούπας νερό και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά

Βήμα 8

Προσθέτουμε το τσίλι και λίγο νερό ακόμα

Βήμα 9

Σιγοβράζουμε για 2 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το γαύρο

Βήμα 10

Αφήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα

Βήμα 11

Ο γαύρος πικάντικος σαγανάκι με μουστάρδα είναι έτοιμος!

 

Tips

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή