Γαύρος με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά στο φούρνο

2014-03-09
Γαύρος στο φούρνο με ντομάτα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια πολύ νόστιμη, νησιώτικη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά στο φούρνο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι ιδιαίτερα υγιεινή και θρεπτική και έρχεται με αρκετές παραλλαγές καθώς μπορείς να βάλεις διάφορα υλικά και μπαχαρικά στην ντομάτα. Εγώ προτιμώ μια απλή εκδοχή προσθέτοντας μόνο σκόρδο και μαϊντανό.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρος
  • μισό κιλό ντομάτες ώριμες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το γαύρο και πετάμε τα εντόσθια και τα κεφάλια. Τον πλένουμε καλά, τον τοποθετούμε στη σειρά στο ταψί και τον αλατοπιπερώνουμε.

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε στο πιάτο το σκόρδο, το μαϊντανό και τις ντομάτες χωρίς σπόρους και φλούδες και το μίγμα αυτό το σκορπάμε πάνω στο γαύρο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε το λάδι και λίγο νερό και το φουρνίζουμε στην αρχή σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρει βράση, τη χαμηλώνουμε στους 150 ο C.

Βήμα 4

Κάθε τόσο παίρνουμε κουταλιές από το ζουμί του και τον περιχύνουμε για να μην ξεραθεί.

Βήμα 5

Ο γαύρος με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά στο φούρνο είναι έτοιμος και σερβίρεται ζεστός και κρύος με σαλάτα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 4
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

4 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή