Γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο

2014-03-05
Γαύρος στο φούρνο με πατάτες
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις γαύρο με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδια στο φούρνο θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και σερβίρεται σαν ορεκτικό, μεζεδάκι ή σαν το κυρίως γεύμα της ημέρας σου. Μπορείς να τον συνδυάσεις και με σαρδέλες ώστε να έχεις ένα μείγμα γαύρου και σαρδέλας αλλά φτιάχνεται εύκολα και μόνο με το σαρδελάκι.

Υλικά

  • 1 κιλό γαύρο ή σαρδέλες
  • 1 κιλό πατάτες
  • 5 κρεμμύδια
  • 250 γραμ. λάδι
  • 5-6 σκελίδες σκόρδο
  • 3 ντομάτες κόκκινες
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το γαύρο από τα σπάραχνα και κόβουμε τα κεφάλια και τα πετάμε.

Βήμα 2

Τον αλατίζουμε και τον αφήνουμε λίγο να σταθεί.

Βήμα 3

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε ψιλές φέτες και τις στρώνουμε στο λαδωμένο ταψί.

Βήμα 4

Κόβουμε φετούλες τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τα σκόρδα, περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Το μισό από το μίγμα αυτό το στρώνουμε πάνω από τις πατάτες.

Βήμα 6

Αραδιάζουμε κατόπιν το γαύρο και σκορπάμε πέρα δώθε το υπόλοιπο μείγμα.

Βήμα 7

Ρίχνουμε όλο το λάδι και ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να βράσουν οι πατάτες και να ροδοκοκκινήσει ο γαύρος.

Βήμα 8

Ο γαύρος με ντομάτα, πατάτες και κρεμμύδι στο φούρνο είναι έτοιμος για να τον σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή