Γαύρος τηγανιτός με σουσάμι

2014-09-20
γαυρος τηγανιτος με σουσαμι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια εκπληκτική συνταγή για να φτιάξεις γαύρο τηγανιτό με σουσάμι, ένας τέλειος μεζές για τους καλεσμένους σου που μπορείς να σερβιριστεί σε ένα μπουφέ με θαλασσινά αλλά και σαν ορεκτικό σε ένα επίσημο τραπέζι. Τα παιδιά θα το λατρέψουν αλλά και όσοι δεν προτιμούν τα ψάρια γενικώς. Η προετοιμασία του είναι πολύ εύκολη και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρος φιλεταρισμένος
  • Μισή κούπα σουσάμι
  • Μισή κούπα αλεύρι
  • 1 αυγό
  • Λίγη φρυγανιά
  • Αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το γαύρο

Βήμα 2

Χτυπάμε το αυγό και ρίχνουμε αλάτι

Βήμα 3

Περνάμε τα ψάρια από το αυγό, στη συνέχεια από τη φρυγανιά και τέλος από το σουσάμι

Βήμα 4

Τα αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο και εντωμεταξύ ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι

Βήμα 5

Όταν κάψει τηγανίζουμε το γαύρο για 5 λεπτά περίπου

Βήμα 6

Ο γαύρος τηγανιτός με σουσάμι είναι έτοιμος!

 

Tips

  • Γαρνίρισε στο πιάτο με λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Μπορείς να μην χρησιμοποιήσεις φρυγανιά αν και κάνει το ψάρι πιο τραγανιστό!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή